Ben jij altijd realistisch in jou verwachtingen?

 In Nieuws

Eindelijk hebben we ook vakantie in het zuiden. Ik keek er echt naar uit. Even niet elke ochtend kinderen opjagen om ze op tijd op school te krijgen en daarna snel door naar het werk. Rustig op staan en de kinderen kunnen lekker uitslapen. Overdag lekker luieren en spelen. Even helemaal niets!

Natuurlijk is de werkelijkheid een beetje anders. Probeer maar eens wat te doen met ruziënde kinderen en de hele dag in de rommel zitten. Ik krijg hier heel veel stress van en ik ben dan een vreselijke moeder. Niet leuk voor mijn kinderen maar ook niet voor mij. Om het gezellig in huis te hebben moest ik mijn verwachtingen bijstellen en de dingen anders aanpakken.

Ook als je zwanger bent heb je een verwachting. Misschien is jou verwachting wel dat je kunt blijven werken zoals je gewend bent, blijven sporten, uitgaan, gewoon de dingen doen zoals je gewend bent. En is voor jou de werkelijkheid ook anders. Je hebt pijn rond je stuitje of je bent gewoon doodmoe. Of je bent net bevallen en je roze wolk is ver te zoeken. Of je bent moeder en je wilt graag 10 km rennen maar je verliest urine of je hebt een hardnekkige blessure die maar niet overgaat.

Het bijstellen van verwachtingen en het omgaan met de werkelijkheid is moeilijk en soms heel frustrerend. Het helpt om de situatie te accepteren zoals het is. Maak plannen die realistisch zijn, ook met kleine stapjes bereik je je doel!
Stel de juiste prioriteiten en neem afscheid van dingen die vertrouwd zijn maar niet goed voor je zijn.

Mijn werkelijkheid is dat ik baal van de rommel in huis en mijn kinderen graag rommel maken en het zeker niet vanzelf opruimen.
Ik heb mijn verwachting bijgesteld. maar ik heb ook een plan gemaakt om wat aan de rommel te doen. We beginnen elke dag met speelgoed uitzoeken en ruimen elke dag een beetje op. Om dit te vieren gaan we iets leuks doen. Het liefst niet in huis dat scheelt weer rommel.

En het werkt! Mijn kinderen zijn blij omdat we lekker samen bezig zijn. En ik ben blij omdat een van mijn grootste frustraties de rommel in huis wordt aangepakt.

Komt jou verwachting overeen met jou werkelijkheid? Lukt het jou om greep te houden op je leven? Heb je geen idee hoe je dit aanpakt dan is het niet gek om hulp te zoeken. Ik help je graag!

Aarzel niet en neem contact met me op claudy@femvital.nl of bel me 06-11340246

Recent Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.