Gaat je zwangerschapsbuikje maar niet weg? Misschien heb je wel een diastase!

 In Nieuws

Marieke is een sportieve moeder met 2 kinderen ze is best tevreden over lijf, maar dat zwangerschapsbuikje daar baalt ze toch wel een beetje van. Ze heeft al van alles geprobeerd, diëten, buikspieroefeningen, intensief sporten. Niets heeft geholpen, het buikje gaat maar niet weg. Haar vriendinnen zeggen dat ze trots op haar buikje moet zijn. Het heeft haar twee prachtige lieve kindjes opgeleverd! Maar telkens als ze in de spiegel kijkt of als ze onder de douche staat en ze kijkt naar haar buik heeft ze het gevoel dat ze zwanger is.  Haar grootste wens is dat ze dat leuke strakke jurkje waarin vroeger haar lijf zo mooi uitkwam weer kan dragen. Maar ze heeft geen idee hoe ze dit aan moet pakken.

Oorzaak van je zwangerschapsbuikje

Heel veel vrouwen blijven na hun zwangerschap zo’n zwangerschapsbuikje overhouden. Vaak is de oorzaak een diastase. Wat is nu een diastase zul je je wel afvragen. Een diastase is een opening in je buikwanden die ontstaat tijdens je zwangerschap. Je buik wordt dikker, het bindweefsel tussen de rechte buikspieren gaat verweken en de rechte buikspieren gaan uit elkaar. Hierdoor krijgt je zwangere buik de ruimte om te groeien en komt je baby niet in de verdrukking. De rechte buikspieren functioneren dus ook niet meer goed tijdens je zwangerschap. Door verkeerd gebruik van je buikspieren tijdens je zwangerschap kan het gebeuren dat de rechte buikspieren niet meer bij elkaar komen na je bevalling en dan blijf je een opening houden, dit is een diastase.

Andere factoren die van belang zijn.

Er zijn ook andere factoren die een diastase kunnen veroorzaken. Heb je als kind een navelbreuk gehad dan heb je van nature al een verzwakte buikwand, maar ook bij een tweelingzwangerschap heb je meer kans op een diastase. Ook de samenstelling van je bindweefsel heeft invloed op het herstel van je diastase, heb je bindweefsel dat makkelijk uitrekt dan heb je ook meer kans op een diastase.

Heb ik een diastase?

Wil je weten of jij ook een diastase hebt? Dat is makkelijk te controleren.

  1. Ga op de grond liggen met je voeten op de grond.
  2. Leg je handen rond je navel
  3. Kom met je bovenlijf omhoog en voel hoeveel ruimte je hebt tussen de rechte buikspieren.
  4. Kun je er twee vingers in kwijt overdwars dan heb je waarschijnlijk de oorzaak gevonden van je zwangerschapsbuikje.

Met de juiste aanpak kan je zwangerschapsbuikje verdwijnen. Ben je nieuwsgierig hoe? Wil jij serieus werken aan een mooie, strakke en sterke buik? Heb je al van alles geprobeerd maar zonder succes? Ik wil je graag helpen. Wil je weten wat ik voor je kan doen neem dan contact met mij op voor een gratis lijfscan!

 

 

Recent Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.