Je bouwt je huis toch ook niet op een moeras?

 In Nieuws

Afgelopen weekend was de vestingloop in ‘s-Hertogenbosch. Helaas kon ik zelf niet meedoen uitgeschakeld door een gekneusde teen. Dus heb ik vol trots een groot aantal femvital moeders aangemoedigd en gefeliciteerd nadat ze waren gefinisht.

Wat ik zo leuk vond is dat er ook een aantal moeders meden die vanwege hun lichamelijke klachten nooit hadden gedacht dat ze ooit nog konden hardlopen. Maar door op de juiste manier te trainen werd het ongewild urineverlies of de rug- en bekkenpijn steeds minder en was hardlopen  geen probleem meer. Waardoor hun ultieme doel 10 km rennen gewoon gelukt is!

Wat is het geheim van deze vrouwen? Een sterk fundament, je bouwt je huis ook niet op een moeras! Je moet zorgen dat je core, je buik-, rug- en bekkenbodemspieren weer goed functioneren. Dat ze op het juiste moment op de goede manier aanspannen.

Een van mijn favoriete oefeningen is de plank, vooral de zijwaartse plank is mijn favoriet. Daarom deel ik in deze video mijn meest favoriete plank oefeningen.

De training duurt niet langer dan 5 minuten, je kunt hem gemakkelijk in je dagelijkse routine inbouwen. Bijvoorbeeld nadat je de kinderen op bed hebt gelegd of ‘s ochtends voordat je onder de douche gaat. Leg alvast je matje klaar, dan is er geen excuus meer.

Deel deze video met andere moeders en spreek af dat je samen op dezelfde tijd gaat trainen. De bekende stok achter de deur.

Is je diastase nog niet hersteld dan kun je beter starten met deze trainingsvideo.

 

Ik wens je heel veel succes met het versterken van je fundament, zodat we volgend jaar met nog meer moeder mee kunnen doen met de vestingloop.

 

Ps. Houd 7 september vrij in je agenda, ik organiseer een dag speciaal voor jou.

Recent Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.