optima-mama-special-2

De do’s and dont’s als je weer wilt sporten na de bevalling

Vrijdag 25 oktober 10.00-12:30

Lokatie: Femvital, Esschestraat 89 , Vught

Je lijf is na het krijgen van kinderen veranderd. Vooral je buik en bekkenbodem hebben veel geleden. Je buikspieren zijn slap en je hebt misschien wel een diastase. Dat niet alleen veel vrouwen hebben last van urine verlies en trainen met incontinentie materiaal. Ze realiseren zich niet dat hierdoor de klachten kunnen verergeren.

Veel vrouwen nemen deze klachten voor lief en gaan na hun bevalling gewoon weer op de oude manier sporten. Maar ze merken al gauw dat de klachten niet vanzelf voorbij gaan of zelfs verergeren. Veel vrouwen stoppen met sporten of gaan wel door maar voelen zich niet echt fijn.

In deze sessie ga ik je leren hoe je dit kan voorkomen. Hoe je wel weer klachten vrij kunt sporten en weer plezier krijgt in bewegen.

Je leert hoe je op de juiste manier je buikspieren en bekkenbodem kunt trainen.

We bespreken wat je voor invloed je cyclus heeft op je bindweefsel.

We bespreken de do en don’ts als je wilt gaan hardlopen of springen.

En we staan stil bij het feit dat je lijf misschien wel voorgoed is verandert en wat de impact hiervan is op je zelfvertrouwen.

“Voordat ik kinderen heb gekregen was mijn buik mooi strak, moet je nu eens zien, ik lijk nog steeds 3 maanden zwanger.’’’

Wat zeggen andere deelneemsters

‘’Na de bevalling van mijn 2e kindje kon ik door mijn diastase niet meer op een normale manier bewegen. Spelen met mijn kinderen op de grond wat ik het liefste doe dat kon ik tot mijn grote verdriet niet. De enige optie voor mij was opereren maar dat wilde ik echt niet. Gelukkig stuurde mijn verloskundige me door naar Claudy. Na een half jaar kon ik alles weer. Ik heb het zelfs aangedurfd om nogmaals zwanger te worden en ik ben inmiddels bevallen en mijn diastase is al bijna hersteld.’’   Ilona 

‘’Ik ben zo blij dat mijn vriendin me de tip heeft gegeven om Claudy te vragen mij te helpen. Na de geboorte van mijn vierde kindje bleef ik last houden van een slappe en pijnlijke buik.  Dankzij Claudy kan ik mijn dochtertje weer pijnvrij uit het bedje tillen. ‘’ Karin

‘’Na de bevalling van mijn tweede zoontje, was mijn buik een puinhoop. Ik kon mijn kindje niet op schoot nemen omdat ik bang was dat ie tegen mijn buik trapte. Dat deed zo’n pijn ik was radeloos. Maar dankzij Claudy zijn mijn buikspieren geheeld en is mijn buik een stuk strakker.’’ Grace

Claudy heeft mij geleerd dat als je tegen een iets aan loopt de je niet kunt veranderen er altijd een mogelijkheid is om er omheen te gaan zodat je toch in actie blijft en op een andere manier toch je doel kunt halen. Vroeger zou ik die gevallen afhaken en me schuldig voelen”  Natasja.

“Een gelukkige en stralende moeder kan zoveel meer geven aan haar gezin en carrière. Gun jezelf een lijf waar je weer lekker in voelt”

Wie is Claudy ?

Ik ben moeder van drie kids, mijn eerste zwangerschap was van een tweeling en ik had een enorme buik en woog ik meer dan 100 kilo. Ik was in volledige shock. Ook na mijn bevalling bleef mijn buik bol. Het was alsof ik nog steeds zwanger was.

Mijn buikspieren waren flink beschadigd en er zat een gat in van meer dan 2 cm (dit wordt ook wel een diastastis recti genoemd). Ik ben op zoek gegaan naar de juiste manier van trainen en heb een trainingsmethode ontwikkeld die er voor zorgt dat je diastase weer sluit.

Heb je vragen?

Vragen staat vrij. Mail me: claudy@femvital.nl

 

Praktische info

Locatie: Esschestraat 89 Vught (parkeren in de gildestraat)

Datum: 25 oktober 2019

Tijd: 10.00 tot 12:30 uur

Prijs: 2 credits voor leden of 25 euro voor niet leden

Maximum aantal inschrijvingen: 8

Beschikbare plaatsen: 4