Leer je bekkenbodem kennen

 In Nieuws

Hoe span je nu goed je bekkenbodem aan? Dat is een vraag die ik veel krijg tijdens de zwangerfit-lessen. Het blijkt voor heel veel vrouwen lastig te zijn. Om dit goed te kunnen doen is het belangrijk om je bekkenbodem te leren kennen.

Je bekkenbodem sluit de onderkant van je bekken af. Hij loopt van je heilig been aan de achterzijde naar de je schaambeen aan de voorzijde. Er zitten drie openingen in een voor je plasbuis, een voor je vagina en 1 voor je anus. Je kunt je bekkenbodem bewust aanspannen en ook bewust ontspannen. Het is belangrijk dat je allebei oefent.
Je kunt je bekkenbodem in elke houding aanspannen de makkelijkste houdingen zijn liggen of zitten.
Oefening
Het handigste om je bekkenbodem te lokaliseren is om op je hand te gaan zitten en met je hand je bekkenbodem te ondersteunen. Probeer nu je bekkenbodem van je hand op te liften. Als dit lukt dan span je je bekkenbodem aan. Let er wel op dat je je billen en buikspieren ontspant.  Oefen dit een paar keer.
Kantel je bekkenbodem een beetje naar voren (maak een bolle rug) en probeer nu de voorkant van je bekkenbodem aan te spannen. Je sluit dan wat meer je plasbuis af. Oefen dit een paar keer
Kantel je bekken naar achteren (maak een holle rug) en probeer de achterkant van je bekkenbodem aan te spannen. Je spant dan de spieren rond je anus aan.
Probeer nu je hele bekkenbodem aan te spannen. Ben je klaar met oefenen probeer dan je bekkenbodem bewust te ontspannen door een keertje diep in te ademen en dan uit te ademen met een diepe zucht.
Recent Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

sporten winter