IMG_4138

Je lichaam verandert

Tijdens je zwangerschap staat je leven 9 maanden lang in het teken van het laten groeien van je baby in een gezond lichaam.

Maar je lichaam verandert; Je lichaamsvormen veranderen en je buik wordt groter. Je krijgt misschien last van zwangerschapskwaaltjes en onder invloed van hormonen verliezen je spieren kracht en worden je gewrichten weker.

In het begin lukt het je misschien wel om nog te blijven sporten, maar op een gegeven moment is het toch verstandiger om over te stappen naar sportprogramma speciaal voor zwangeren.

Voorbereiden op de bevalling

Niet alleen je lijf verandert ook je in je hoofd verandert er van alles. Je voelt je misschien wel onzeker over de aanstaande bevalling,  je merkt dat je veel  minder energie hebt. Op je werk gaat het allemaal niet zoals je wilt. Je weet niet of je het allemaal goed doet.

Niet zo gek want een bevalling is een van de belangrijkste life events in je leven.

Het optima zwangerprogramma gaat je hierbij helpen!

Wat kun je verwachten

Je gaat leren wat er precies verandert in je lijf als je zwanger bent. Welke spieren belangrijk zijn om te trainen en hoe je deze het beste traint. Je leert hoe je trainingsactiviteiten kan afstemmen op je zwangerschap en wat de alarmsignalen zijn die niet mag negeren.

Om fit te blijven tijdens je zwangerschap is aangepast trainen niet alleen voldoende.  Je leert ook hoe wat stress met jou en je baby doet en wat je leert tools om je de stress te verminderen. Dit is heel waardevol niet alleen tijdens je zwangerschap maar ook daarna. Wil je je een goede moeder zijn dan is het heel belangrijk om ontspannen met situaties om te gaan.

En natuurlijk staan we ook stil bij de bevalling. Je leert hoe je op een effectieve manier met je weeen kunt opvangen en wat je ongeveer kunt verwachten tijdens de bevalling. Realiseer je wel dat elke bevalling uniek is.

Meer energie en minder zwangerschapskwaaltjes

Lichaamsbeweging heeft een enorm positief effect op je zwangere lichaam! Het verbetert je uithoudingsvermogen en het stimuleert je bloedsomloop. Je spieren blijven zo soepel, sterk en je zal minder of geen last hebben van vervelende zwangerschapskwaaltjes als pijnlijke benen, obstipatie of ongewild urineverlies Sporten tijdens je zwangerschap zorgt dus voor meer energie en houdt je conditie op peil. En na je zwangerschap ben je veel eerder weer in vorm.

Dit programma is geschikt voor iedereen, je kunt meedoen met de 1x per week meedoen met de groepslessen in de prachtige natuur van de Vughtse Heide en de IJzeren man. Naast een sportprogramma volg je online lesprogramma waarin je leert hoe je fit en vitaal blijft in je zwangerschap en je vol vertrouwen durft te bevallen. Zodat je na je bevalling weer snel hersteld en je goed voorbereid bent op een nieuwe fase in je leven namelijk moeder zijn. Al tijdens je zwangerschap leer je wat je nodig hebt om een goede moeder te worden.

Belangrijke info

Locaties

De sportlessen vinden plaats in de prachtige natuur rondom de ijzeren man en de Vughtse Heide. Ik werk in groepen tot maximaal 10 personen zodat iedereen op zijn eigen niveau mee kan doen. Heb je klachten of lukken sommige oefeningen niet dan krijg je een alternatieve oefening.

lestijden

zondagochtend  vanaf 10.00

woensdag 19.00 uur

Daarnaast is er elke maand een optima mama rond de keukentafel sessie. Tijdens deze sessie bespreken we samen een bepaald thema.

Start programma

Je kunt op ieder moment beginnen

Kosten

12 credits kosten 120 euro

 Vergoeding

Dit programma wordt door sommige zorgverzekeraars vergoed

Thema sessie

Datum + Tijd

Aanmelden

Hoe bereid jij je voor op de bevalling? 8 september 19:30 Meld je aan
Je lijf verandert wat betekend dat voor jou? 7 oktober 19:30 Meld je aan

Vind je het leuk om samen met andere (aanstaande) mama’s je in het zweet te werken, te rennen, je spieren te versterken en fit te blijven. Meld je dan aan voor een gratis proefles

Als fysiotherapeut en moeder van drie kinderen, weet ik wat het is om zwanger te zijn, maar ook hoe belangrijk het is je lichaam fit en gezond te houden. Ik heb jarenlange ervaring met het begeleiden van zwangere vrouwen. Ik werk samen met verschillende bekkentherapeuten waardoor ik je je hele zwangerschap optimaal kan begeleiden.

– Claudy Truschel, Femvital

Wil je meedoen aan dit programma stuur dan een email naar claudy@femvital.nl. Dan neem ik contact met je op.