IMG_4138

Zwangerfit

Wil je fit blijven tijdens je zwangerschap en na je zwangerschap op een verantwoorde manier aan je herstel werken.  Kom dan meedoen met femmefit zwanger en herstel bootcamp

Je lichaam verandert

Tijdens je zwangerschap staat je leven 9 maanden lang in het teken van het laten groeien van je baby in een gezond lichaam.

Maar je lichaam verandert; Je lichaamsvormen veranderen en je buik wordt groter. Je krijgt misschien last van zwangerschapskwaaltjes en onder invloed van hormonen verliezen je spieren kracht en worden je gewrichten weker.

Na je bevalling zul je merken dat je lichaam flink beschadigd is. Je buikspieren en huid zijn uitgerekt, je bekkenbodem is beschadigt. Het is heel belangrijk om aandacht te geven aan je lijf en te zorgen dat je goed herstelt.

Veel vrouwen starten te vroeg met sporten en trainen hun lijf op de verkeerde manier. Waardoor ze te kampen krijgen met langdurige blessures, ongewild urine verlies, verzakkingen en een buik die maar bol blijft.

Wil je dit voorkomen?

Dan is het belangrijk om je op de juiste manier te begeleiden. Femvital heeft al jaren ervaring met het trainen en begeleiden van vrouwen rond de zwangerschap. Ze kent de valkuilen maar weet ook hoe je deze moet aanpakken.

Daarom heeft ze dit unieke programma ontwikkeld. Waarin je alles leert over je veranderende lijf van voor en na de bevalling. Dat niet alleen in dit programma wordt je ook goed voorbereid op je bevalling en weet je precies wat je moet doen om na de bevalling zo goed mogelijk te herstellen.

Het zwangerfit programma kan je hierbij helpen!

Wat ga je leren?

Je gaat leren wat er precies verandert in je lijf als je zwanger bent. Welke spieren belangrijk zijn om te trainen en hoe je deze het beste traint. Je leert hoe je trainingsactiviteiten kan afstemmen op je zwangerschap en wat de alarmsignalen zijn die niet mag negeren.

Om fit te blijven tijdens je zwangerschap is aangepast trainen niet alleen voldoende.  Je leert ook hoe wat stress met jou en je baby doet en wat je leert tools om je de stress te verminderen. Dit is heel waardevol niet alleen tijdens je zwangerschap maar ook daarna. Wil je je een goede moeder zijn dan is het heel belangrijk om ontspannen met situaties om te gaan.

Na je bevalling leer je hoe je je buikspieren en bekkenbodemspieren moet herstellen en trainen. Dit zijn de spieren die het meest geleden hebben tijdens je zwangerschap. Het voorkomt dat je een 3 maanden buikje blijft houden en last blijft houden van urine verlies.

Je leert ook hoe je op een goede manier je conditie weer opbouwt en wat je moet doen om je zwangerschapskilo’s kwijt te raken.

Meer energie en minder zwangerschapskwaaltjes

Lichaamsbeweging heeft een enorm positief effect op je zwangere lichaam! Het verbetert je uithoudingsvermogen en het stimuleert je bloedsomloop. Je spieren blijven zo soepel, sterk en je zal minder of geen last hebben van vervelende zwangerschapskwaaltjes als pijnlijke benen, obstipatie of ongewild urineverlies Sporten tijdens je zwangerschap zorgt dus voor meer energie en houdt je conditie op peil. En na je zwangerschap ben je veel eerder weer in vorm.

Dit programma is geschikt voor iedereen, je kunt meedoen met de 1x per week meedoen met de groepslessen in de prachtige natuur van de Vughtse Heide en de IJzeren man. Naast een sportprogramma volg je online lesprogramma waarin je leert hoe je fit en vitaal blijft in je zwangerschap en je vol vertrouwen durft te bevallen. Zodat je na je bevalling weer snel hersteld en je goed voorbereid bent op een nieuwe fase in je leven namelijk moeder zijn. Al tijdens je zwangerschap leer je wat je nodig hebt om een goede moeder te worden.

 Vergoeding

Dit programma wordt door sommige zorgverzekeraars vergoed

Belangrijke info

Locaties

De groepslessen vinden plaats in de prachtige natuur rondom de ijzeren man en de Vughtse Heide. Ik werk in groepen tot maximaal 10 personen zodat iedereen op zijn eigen niveau mee kan doen. Heb je klachten of lukken sommige oefeningen niet dan krijg je een alternatieve oefening.

lestijden Vught

zondagochtend  vanaf 10.00

Kosten:

10 lessen voor 99 euro (strippenkaart)

Start programma

Je kunt op ieder moment beginnen

Vind je het leuk om samen met andere (aanstaande) mama’s je in het zweet te werken, te rennen, je spieren te versterken en fit te blijven. Meld je dan aan voor een gratis proefles

Als fysiotherapeut en moeder van drie kinderen, weet ik wat het is om zwanger te zijn, maar ook hoe belangrijk het is je lichaam fit en gezond te houden. Ik heb jarenlange ervaring met het begeleiden van zwangere vrouwen. Ik werk samen met verschillende bekkentherapeuten waardoor ik je je hele zwangerschap optimaal kan begeleiden.

– Claudy Truschel, Femvital

Wil je meedoen aan dit programma stuur dan een email naar claudy@femvital.nl. Dan neem ik contact met je op.