Zwanger? 7 redenen om te blijven sporten!

 In Nieuws

De voordelen van sporten tijdens je zwangerschap beginnen direct, en je hebt er je hele leven plezier van.
Ben je zwanger? Hier een lijst met redenen om vandaag nog te starten met sporten:

 

1. Je komt minder kilo’s aan. Onderzoek wijst uit dat als je dagelijks 30 minuten en 1x per week meedoet met zwangerfit je minder aankomt en na je zwangerschap sneller van je zwangerschapskilo’s af bent.

2. De bevalling gaat gemakkelijker. Er zijn geen garanties natuurlijk maar er zijn sterke aanwijzingen dat de bevalling sneller gaat en minder pijnlijk is.

3. Je hebt minder kans op zwangerschaps diabetes Zwangerschapsdiabete is een van de meest voorkomende complicaties bij een zwangerschap. Heb je een te hoog bloedsuikerspiegel tijdens je zwangerschap dan heb je een grotere kans op het ontwikkelen van diabetes type II. Verder heb je meer kans dat je kindje te vroeg geboren wordt. Er is een grote kans dat je kindje te zwaar is. Als je zwangerschapsdiabetes hebt en dat kan watn ook fitte vrouwen kunnen het krijgen omdat het voor een deel genetisch bepaald is. Dan kan sporten je helpen het gebruik van insuline of andere medicijnen te voorkomen of uit te stellen.

4. Je wordt er vrolijk van Je krijgt een beter humeur als je sport tijdens je zwangerschap niet allen direct na het sporten maar het effect blijft ook als je rust.

5. Je minder kans dat je last van je rug krijgt. Ongeveer tweederde van de zwangere vrouwen hebben last van hun rug. Tweederde van de zwangere vrouwen hebben minder klachten als ze in beweging blijven. Denk hierbij aan zwangerschapsyoga, zwangerschapszwemmen of zwangerfit.

6. Je krijgt minder last van verstoppingen Zwangere vrouwen hebben vaak last van verstoppingen, dit komt door verhoging van de progesteron in het bloe den de groeiende baarmoeder. Bewegen en extra vezels zorgen voor een goede darmwerking.

7. Je krijgt meer energie Op dagen dat zelfs opstaan uit de bank te veel is kan een 10 minuten wandeling je al meer meer energie geven

 

Recent Posts
Comments

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.