Herken je dit?

Leven met diabetes brengt dagelijkse uitdagingen met zich mee die van invloed zijn op elk aspect je je leven. Van constant monitoren van bloedsuikerspiegels tot het strikt volgen van een dieet, elke dag brengt nieuwe beperkingen met zich mee die je moet overwinnen.

Deze beperkingen kunnen variëren van het vermijden van bepaalde voedingsmiddelen tot het zorgvuldig plannen van maaltijden en snacks om hypo- en hyperglykemie te voorkomen. Het betekent ook dat je altijd alert moet zijn op symptomen van complicaties en je moet snel handelen om ze te beheersen.,

Maar het gaat niet alleen om fysieke uitdagingen. Het leven met diabetes veroorzaakt ook emotionele stress op, met constante zorgen over je toekomst, de impact op je gezondheid en het omgaan met dagelijkse ups en downs.

Kom in beweging!

De Nationale Diabetes Challenge biedt een krachtige oplossing voor deze dagelijkse uitdagingen waar mee je geconfronteerd wordt. Door samen te komen en actief te wandelen, biedt de Challenge niet alleen fysieke activiteit, maar ook een gemeenschap van gelijkgestemden die elkaar steunen en inspireren.

Deze jaarlijkse uitdaging moedigt deelnemers aan om hun conditie te verbeteren, gezonde gewoontes aan te nemen en hun bloedsuikerspiegel onder controle te houden. Door regelmatig te wandelen kun je je fysieke gezondheid verbeteren, maar ook je emotionele welzijn versterken.

De wandelingen worden begeleid door Claudy Truschel (leefstijlcoach en beweegexpert) en Mees Wiegers (sportbegeleider), zij geloven sterk in de kracht van de Nationale Diabetes Challenge als oplossing voor de dagelijkse beperkingen waarmee mensen met diabetes te maken krijgen. We ondersteunen en promoten deze uitdaging omdat we hebben gezien hoe het levens kan veranderen en mensen kan helpen om hun diabetes op een positieve manier te beheren.

Doe mee!

Sluit je aan bij de Nationale Diabetes Challenge en ontdek zelf de voordelen van actief wandelen voor diabetesmanagement. Samen kunnen we we de uitdagingen overwinnen en een gezonder en gelukkiger leven leiden, ondanks de obstakels die diabetes met zich meebrengt.

Waar en wanneer?

Heb je nog vragen of twijfel je of dit iets voor je is, kom dan naar de informatiebijeenkomst op 3 mei 0m 10.30 uur. Deze bijeenkomst vindt plaats in de kantine van de Prins Hendrik atletiek in Vught. Tijdens deze bijeenkomst zullen we de belangrijkste informatie delen over de Nationale Diabetes Challenge en hoe je kunt deelnemen.

Op 17 mei starten we officieel met het wandelen om 10.30 uur. We verzamelen vanaf 10.15 voor de ingang van de atletiekbaan van Prins Hendrik, waar we vertrekken voor onze eerste wandelen.

Na afloop drinken we een kopje koffie of thee in de kantine van de atletiekvereniging.

Kosten: 5 euro per wandeling dit is inclusief een kopje koffie/thee na afloop. Mochten de kosten een probleem zijn om mee te doen neem dan contact met ons op. Dan kijken we wat mogelijk is om dit te compenseren.