Slappe buik door je zwangerschap? Zo kom je er vanaf!

 In Nieuws

Ik ben het zat om steeds weer geconfronteerd te worden met mijn zwangerschapsbuikje. Tijdens mijn zwangerschappen heeft mijn buik veel geleden, slappe huid en striae. Als ik in de spiegel kijk voel ik me soms net een hangbuikzwijntje verzucht Maartje. Ik het begin had ik nog wel hoop dat het vanzelf wel zou wegtrekken maar mijn kinderen zijn nu 2 en 5.  Ik weet dat ik meer moet bewegen en gezond eten maar het is zo moeilijk vol te houden. Ik heb eigenlijk al genoeg aan mijn drukke baan, gezin en huishouden waardoor ik er eigenlijk niet echt aan mezelf toe kom. Maar het blijft wel knagen ik wil zo graag mijn dat buik strakker wordt.

Veel vrouwen zijn na hun zwangerschap ontevreden over hun buik. Ze klagen over slappe buikspieren, striae, slappe huid en overtollige zwangerschapskilo’s. Ze kijken met een jaloerse blik naar vrouwen die na 3 maanden helemaal weer in shape zijn en worden wanhopig over hun eigen situatie. Ze vragen zich vertwijfeld af waarom lukt dat mij niet? Deels is het natuurlijk aanleg maar er is zeker wat aan te doen. De grootste fout die vrouwen maken is dat ze het vaak snel resultaten willen zien en dat ze onderschatten wat ze ervoor moeten doen en dat het ook nog eens tijd kost. En dit is juist iets wat drukke moeders met jonge kinderen denken niet te hebben.

Hoe kun je er dan voor zorgen dat het wel gaat lukken om die buik strakker te krijgen ondanks je drukke leven? Het antwoord staat hier boven eigenlijk al geschreven. Als je echt wilt dat er iets verandert aan je lijf dan moet je er tijd en geld in investeren en dat is iets wat wij vrouwen niet echt doen. Maar stel je zelf eens de vraag hoe zou mijn leven zijn als ik wel in mezelf investeer? Als ik voor 1 keer mezelf wel op nummer 1 zet?  Wat zou er dan veranderen voor mij? Wat zou er veranderen voor mijn omgeving? Misschien wordt je wel een veel betere moeder, echtgenoot en geeft het je carrière ook wel een boost.

Durf jij deze keuze niet te maken dan accepteer je dat het is zoals het is. Dan blijf je op de plek waar je nu bent, ontevreden over je lijf.  Je voelt je futloos en ploetert maar door. Wil je zo terugkijken als je straks in het bejaardenhuis zit? Als dit niet wilt dan is het tijd om in actie te komen, het heft in eigen hand te nemen. Ik daag je uit om een bewuste keuze te maken tussen acceptatie en actie.

Heb jij de keuze gemaakt en vind je dat je het waard bent om tijd en geld te investeren in jezelf! Dan wil ik uitnodigen om mee te doen aan mijn nieuwe programma Blij met mijn lijf. Ik ga je leren wat je nodig hebt om je lijf in shape te krijgen maar ik ga je ook leren hoe je beter in balans komt, bewuster gaat leven en resultaten gaat halen die van te voren nooit het verwacht.  En dat is onbetaalbaar! Wil je hier meer over weten neem dan contact met mij op via:  claudy@femvital.nl 

 

 

Recent Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.