Heb jij ook een paar kilo’s te veel voor je kerstjurk? Met deze 5 tips ga jij toch vol energie en zelfvertrouwen genieten van je kerst

 In Nieuws

 

Je had zo’n mooi doel, met de feestdagen wilde je je mooie strakke jurk aan. Maar helaas, het is weer niet gelukt. De kruidnootjes en de chocoladeletters waren onweerstaanbaar, waardoor je bent blijven zitten met die paar kilo’s te veel voor je kerstjurk.

Je realiseert dat het niet meer gaat lukken om die kilo’s kwijt te raken, je hebt te weinig tijd om elke dag te gaan sporten. Het enige dat jou kan redden is een crashdieet. Maar dit zou ik je niet aanraden want dan heeft je lijf naast de gewoonlijke kerststress ook nog stress door te weinig voedsel en nutrienten. Met als gevolg dat je uitgeput en uitgehongerd aan het kerstdiner verschijnt en je te veel eet en te veel drinkt en dat is niet wat je wil.

Wil jij ontspannen en oogverblindend verschijnen aan het diner dan kunnen de volgende tips jou helpen.

Tip 1: Let op je houding.

Een goede houding kan je heel erg veel helpen om je buikje te verdoezelen. Hoe doe je dat:

  • Bekijk je zelf in de spiegel en kijk eens hoe je staat. Sta je met een extreem holle rug en billen naar achteren of sta je juist met je heupen naar voren en ronde rug. Beide zorgen ervoor dat je buik naar voren hangt en dan lijkt het of je nog zwanger bent. Met een paar aanpassingen kom je al een heel eind en lijkt het net of je 3 kilo bent afgevallen.
  • Verplaats je gewicht een beetje richting je hakken
  • Strek je rug op en zorg dat je schouders, je bekken en je hakken in 1 lijn staan
  • Kantel je bekken zo dat je schaambeen en bovenrand van je bekken en hetzelfde vlak vallen
  • Lift je borstbeen een stukje omhoog en trek je kin in.

Bekijk jezelf in de spiegel ik weet zeker dat dit er veel beter uitziet

Tip 2: Delegeer de dingen die je stress opleveren

Bedenk wat voor jou een ontspannen kerst betekent. Weet jij nog waar je vorig jaar stress van kreeg? Zorg dan dat je het dit jaar anders doet. Maak een plan, besteed de dingen uit waar je een hekel aan hebt. Betrek je hele familie bij de kerstvoorbereidingen zodat het niet alleen jouw verantwoordelijkheid is.

Tip 3: Kom af en toe even op adem

Als je het druk hebt dan vergeet je vaak goed te ademen, let maar eens op hoe vaak je naar adem loopt te snakken. Een snelle ademhaling zorgt ervoor dat je een gejaagd gevoel krijgt en daardoor weer sneller gaat ademen. Wil je dit doorbreken doe dan een ademhalingsoefening. Zet in je telefoon een alarm dat om de 2 uur af gaat. Als je het belletje hoort, ga je even rustig zitten en focus je op je ademhaling. Adem naar je buik en probeer je uitademing iets te verlengen. Dit geeft je weer energie om door te gaan.

Tip 4: Verdoezel je slechte kanten

Vergeet het sexy lingeriesetje van Silvie. Ga naar de Hema en koop figuurcorrigerend ondergoed en panty’s. Waarom niet vroeger droeg men een corset onder de kleren om een mooie slanke taille te krijgen. Gelukkig zijn de materialen van tegenwoordig wel veel prettiger om te dragen. Je kunt natuurlijk onder je figuurcorrigerend ondergoed altijd een sexy lingeriesetje van Silvie dragen. Dan voel je je wat minder Bridget Jones. Of gooi het dit jaar over een andere boeg. Ga dit een keer niet op sjiek maar trek allemaal een gezellige kersttrui aan. Die zijn lekker wijd en verdoezelen alle vetrolletjes die je nog niet hebt weggewerkt. Dit tot opluchting van je zus of schoonzus die ook net iets teveel gesnoept heeft de afgelopen tijd.

Tip 5: Zorg dat je er oogverblindend uitziet.

Ga naar de kapper, schoonheidsspecialiste of ga lekker naar de sauna, laat je even verwennen. Dit zorgt ervoor dat je even op adem komt en even tijd voor jezelf hebt. Dit geeft je energie en ontspanning. Als jij er ontspannen en verzorgd uitziet, kijkt iedereen naar jouw stralende gezicht en valt die buik helemaal niet op! Vergeet niet dat jij de enige bent die die buik ziet, jouw familie en vrienden zien jou heel anders.

Ik weet zeker dat met deze tips, jouw kerst fantastisch wordt. Vergeet vooral niet te genieten van dit prachtige moment samen met je familie. Dat is het waar het om gaat.

En ach, je hebt nog 6 maanden en dan hoef je pas weer in je bikini.

Heb jij al een plan hoe jouw lijf zomer 2017 bikiniproof wordt? Ik hoor het graag.

Heb je geen idee en wil je daar graag hulp bij neem dan contact met mij op, ik denk graag mee.

 

 

Recent Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.